Al plenari celebrat aquest mati, l´Alqueria s´ha sumat amb els vots del Partit Socialista (5)  i de Compromis (1) i amb els vots en contra del Partit Popular (1) a la defensa  de l´autonomia i en contra de la llei aprovada el darrer  27 de desembre.

Segons Carles Morant: “estem a favor de la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l´autonomia local, pero no entenem ni les formes ni el termini, el partit socialista sembla que governa  a presses i correres, i més en un asunt tan important. per a nosaltres no es admisible celebrar un plenari a les 8;30 del matí només per asunts d´agenda del senyor batle”.

El procés que havia de passar per plenari obligatoriament, s´ha postergat fins prácticament finals del termini, no s´havia presentat abans perquè segons el senyor batle ” no m´apeteïa, pero al fnal s´ha traslladat que s´havia de presentar a tots els pobles”.

El plenari no ha comptat amb l´assistència de tots els membres de la corporació, ja que per distints motius alguns membres no hi eren presents. Segons el portaveu de Compromis ” A persones que no ens dediquem profesionalment a la política, aquestos horaris dificulten la combinació de vida política i profesional, ja que en aquestos temps, demanar hores per a faltar a la feina es fa cada vegada més dificil.

.