El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, considera que els Pressupostos Generals de l’Estat de 2015 són “una estafa per al poble valencià, ens continuen discriminant com se’ns ha discriminat des de sempre, no ens retornen el que aporten ni s’aposta pel benestar ni el desenvolupament del nostre poble, per la qual cosa, Rajoy certifica que passa olímpicament de les valencianes i els valencians i caldrà recorda-ho en període electoral”.

Per a Baldoví, “el nul pes polític del PPCV i del seu president és més palès que mai. Hem passat en molts pocs anys del propagandístic i gens creïble “poder valencià” del zaplanisme a la invisibilitat real i notòria dels valencians, la qual cosa és obra dels darrers governs populars que han permés i tolerat la corrupció i el saqueig dels diners públics, creant un gran desprestigi de les institucions valencianes i de la nostra imatge com a poble”.

Segons el diputat de Compromís, “la greu discriminació dels pressupostos generals de 2015, en la mateixa línia que els darrers pressupostos fets pel govern de Rajoy i aprovats amb els vots de diputats i diputades valencianes del PP, no ho oblidem, deixa als representants del PPCV en una situació molt complicada, perquè ara han de triar entre el seu poble o el seu partit i, sens dubte, si tingueren vergonya, trecarien el carnet del PP i marxarien a casa, que també és el millor que podrien fer per a bé del País Valencià”.

Baldoví ha lamentat que els pressupostos, “marginen les inversions, els projectes necessaris per al desenvolupament del nostre poble i de la nostra economia no poden realitzar-se perquè els diners que ens destinen són mínims. El PP ens deixa sense connexions, sense infraestructures i posa en greu perill la nostra agricultura, la nostra indústria, la cultura i el medi ambient”.

Des de Compromís han advertit que, com en altres anys,” farem esmenes a estos pressuposots injustos, irreals i que ens marginen a les valencianes i els valencians. Des de ja posem en marxa la nostra maquinària, els nostres col·lectius locals i comarcals per a treballar en la recopilació de propostes i reclamar en el parlament les millores que ens mereixem les valencianes i els valencians i que ens nega el govern de Rajoy amb el vot de diputats i diputades del PPCV”, segons Baldoví.